Voor het eerst meedoen

Ga je voor het eerst meedoen aan een TREC-wedstrijd, maar weet je nog niet hoe het precies werkt? Hieronder vind je onze tips:

Inschrijven
Het meedoen begint met het inschrijven. Als je nog geen lid bent van TREC Club Nederland zal de inschrijving voor jou vijf weken voor de wedstrijd open gaan. Je kan dan het inschrijfformulier downloaden vanaf de website van de organisatie. Het inschrijfformulier bevat tevens het complete vraagprogramma met daarop alle kosten voor de wedstrijd en eventuele overnachtingen en reserveringen. Bedenk van tevoren:
– rij je alleen of samen?
– is je paard correct ingeënt?
– welke onderdelen wil je starten?
– blijf je op de locatie of ga je tussendoor naar huis?

Het inschrijfformulier is logisch opgebouwd; eerst wordt gevraagd naar alle informatie van jou en je paard. Hier dien je ook in te vullen of je paard correct ingeënt is. Dat betekent dat je een basisenting in je paspoort hebt staan, en er daarna telkens binnen een jaar een nieuwe enting is gezet. Twijfel je hierover? Mail dan een foto naar de organisatie, zodat zij dit vooraf voor je kunnen controleren.
Daarna kruis je aan welke onderdelen je wilt starten; start je de hele wedstrijd, alleen de POR op zaterdag of alleen de MA en PTV op zondag? De POR mag je samen met een of twee andere mensen rijden, in een zogenaamde equipe. Noteer deze namen op het inschrijfformulier zodat de organisatie hier rekening mee kan houden op de startlijst.
Onderaan de pagina geef je aan of je wilt blijven overnachten, of een stal of paddock voor je paard wilt reserveren. Hou er rekening mee dat je zelf voor paddockmateriaal moet zorgen (prikpaaltjes, draad en eventueel een stroomapparaat).

In de week voor de wedstrijd ontvang je van de organisator de startlijsten en een programmaboekje. Hierin zal een tijdschema staan voor elke dag. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt je paard gecontroleerd door de dierenarts om te kijken of het fit genoeg is om te starten, en of het paard niet kreupel loopt. Zorg er dus voor dat je op tijd op de wedstrijd aanwezig bent voor deze keuring, bijvoorbeeld een uur voor je maproomtijd (zie onder). In het programmaboekje staat van hoe laat tot hoe laat de veterinair aanwezig is.
Op de startlijst staan twee of drie tijden; de tijd waarop je je moet melden in de maproom en je uiteindelijke starttijd. Het kan zijn dat je je nog een aantal minuten eerst moet melden voor het verzegelen van je telefoon. Daarna begint je intekentijd (20 minuten) en het laatste tijdstip is de tijd waarop je de maproom verlaat en op je paard mag starten.

Bij aankomst op de wedstrijd meld je je bij het secretariaat. Zij controleren de betaling en overhandigen jou je veterinaire kaart en je parcourskaart. De eerste lever je in bij de veterinaire keuring, de tweede hou je tijdens de wedstrijd bij je. Raak deze niet kwijt! Je geeft hem op elke controlepost af en is je bewijs dat je op de controleposten bent geweest. Hierna kan je je paard installeren en laten keuren.

Wil je meer weten over het starten, het verloop van de wedstrijd en het intekenen van de kaart? Geef je dan op voor de introductiecursus! Kijk in de agenda voor data waarop deze gepland staat.