Over TREC Noord

Achter TREC Noord zit ik,  Wendy Koekoek.

In 2007 startte ik mijn eerste TREC-wedstrijd en was ik verkocht.

Ik reed al een aantal jaren endurance, maar miste daar vanwege mijn niet hele getalenteerde paard wat uitdaging in. Met een vriendin startte ik mijn eerste wedstrijd en dat was zo leuk dat ik daarna ben blijven hangen. De sport bracht mij in buurlanden Duitsland en België, maar ook in Spanje, Portugal, Italië… In 2011 organiseerde ik in Zeijen mijn eerste wedstrijd, een eendaagse. In de jaren daarop volgend heb ik elk jaar minimaal één wedstrijd georganiseerd. Ik heb de cursus tot hoofdjury gevolgd bij TREC Club Nederland en per 2018 ben ik ook internationaal jury. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding tot Instructeur Paard&Gedrag.

In 2011 startte ik ook met TREC Noord; met als doel om meer mensen kennis te laten maken met deze sport. Ik geef nu introductiedagen, kaartleeslessen en PTV-trainingen, ook op locatie.

Met mijn vorige paard, Dravermerrie Tammy’s Pride, ben ik veel in het buitenland geweest. Helaas heb ik haar in 2016 in moeten slapen. Mijn volgende paard, wederom een Dravermerrie, Escofine Bravo a.k.a. Pony, ben ik in 2017 voor het eerst gestart. Eerst een paar endurancewedstrijden en daarna een aantal TREC-wedstrijden. Naast TREC startten we ook Traditionele Working Equitation en dressuurwedstrijden. In oktober 2019 heb ik haar plotseling in moeten laten slapen.

Per augustus 2021 heb ik wel weer een paard, maar ben ik niet actief op wedstrijden als ruiter.