Trainingen

Deelname aan alle trainingen is op eigen risico. Het dragen van een goedgekeurde helm is verplicht. Bij de PTV-trainingen wordt het dragen van een bodyprotector voor de ruiter en beenbescherming voor het paard aangeraden (peesbeschermers en springschoenen) aangeraden.

Kaartleescursussen
Heb je de hindernissen al onder de knie, maar hebben je kaartleesskills nog wat hulp nodig? Volg dan een kaartleesles! We beginnen met de theorie en daarna gaan we een POR rijden van ±15 kilometer, of als je wilt, een langere of kortere afstand. Onderweg krijg je tips en aanwijzingen over het navigeren en het aanhouden en inschatten van je snelheid. Tijdens deze cursus rij je met maximaal 3 personen, individueel is ook mogelijk. De les zal afhankelijk van de lengte van de route tussen de twee en drie uur duren. Kosten hiervoor zijn €30,00. Voor deze lessen kan je via de mail contact opnemen om een datum af te spreken.

 

PTV-training
In de PTV-training leer je in een kleine groep van maximaal zes personen de basis van de hindernissen die je in de PTV tegenkomt. Wat wordt er van je verwacht, hoe scoor je de hoogste punten als combinatie en waar moet je op letten? De training duurt ongeveer 1,5 uur en heeft een logische opbouw. Durf je iets niet of kan je paard iets nog niet? Geen probleem! Niets moet, alles mag. We willen het zo laagdrempelig mogelijk houden.
Kosten vanaf 1/1/22 € 30,00
Locatie: Eelde. Maximaal drie deelnemers per training.

PTV-training op locatie
Geen trailer maar wel een training volgen? Een keer een leuke dag organiseren op je pensionstal of manege? Organiseer dan een PTV-training op jouw locatie! Het enige wat je nodig hebt is een bak of weiland, wij zorgen voor de hindernissen. De training is 1,5 uur met maximaal zes persoenen per groep. Minimaal aantal deelnemers: 4. 
Kosten vanaf 1/1/2022 € 30,00 p.p. en reiskosten € 0,30 per km van en naar 9493PB.

  

Introductiedag
Tijdens een introductiedag beginnen we met de theorie van het kaartlezen en daarna rij je een korte POR in de omgeving om de theorie in praktijk te brengen. Na de lunchpauze gaan we bezig met de PTV-hindernissen. De training is met maximaal 6 personen en kost €60,00 (incl. lunch). De volledige TREC-training begint rond 9.30u en eindigt rond 15.00u. Als je alleen de PTV-training wil volgen is dat ook mogelijk. Je haakt dan bij de TREC-training aan vanaf 13.30u tot 15.00u. Kosten daarvoor zijn €30,00.

Tijdens de trainingen is vrijwel altijd een fotograaf aanwezig. De foto’s komen enkele dagen na de cursus online en zijn dan gratis te downloaden.